12.11.06

diari republicà

diari republicà

  • Trobada talibà a la Plaça Sant Jaume

    Posted: 11 Nov 2006 02:35 PM CST

    Un miler de talibans s'ha citat avui a la Plaça Sant Jaume. Els hem vist per la tele. Enarborant banderes i aixecant la mà amb allò de "on estan les mans netes". Es lògic que s'ho preguntin: les mans netes no eren a la manifestació, eren a Solsona votant a favor del govern de l'Entesa. A la petita i familiar mani de la Plaça de Sant Jaume hi hem trobat a faltar els autèntics instigadors: Mas i Madí. És una llàstima que donin la cara per acompanyar les padrines indignades i algun càrrec frustrat. Es bo que el talibanisme segueixi sortint al carrer. Primer per quantificar-lo. Són mil. Segon perquè és bo que la ràbia tingui sempre un canal per poder sortir a la superfície. I tercer perquè tota aquesta gent aprèn una de les expressions de la vida democràtica: la manifestació. Cal estar tranquils. Estarem quatre anys més amb cassolades i manifestacions. A la dreta sempre li costa acceptar les regles del joc quan són adverses als seus interessos. Però, tard o d'hora, se'n cansaran i deixaran les cassoles a la cuina perquè les facin servir les criades filipines.

  • Esquerra és una pedra!

    Posted: 11 Nov 2006 12:36 PM CST

    El Consell Nacional d'Esquerra celebrat a Solsona ha demostrat la fortalesa de la casa pairal. Les bigues no tremolen. Els bastiments són de fortalesa. Els fonaments són valents. Pràctica unanimitat en la votació dels consellers nacionals per ratificar el govern de l'Entesa. Hi havia algun pusil.lànime que imaginava divisions i fractures a l'Esquerra. Que les busqui en un altre lloc. Que de ben segur les trobar. A la casa pairal els consellers i les consellers nacionals han posat gasolina al govern d'Esquerres perquè agafi embranzida. I a fe de Déu que n'agafarà. Això va de debò i la rotunditat en que avui s'han manifestat els representants de la militància republica és un avís per a navegants. A Solsona Esquerra ha fet una passa decisiva cap a la seva maduresa. Tremoleu.

  • Els americans es tornen antiamericans (versió opinadors catalans amics de Bush)

    Posted: 11 Nov 2006 08:51 AM CST

    A Catalunya hi ha una autèntica corrua d'opinadors amics d'en Bush. L'FM Àlvaro, en Quintà, L'Oliver, en Sostres i tota la tropa de plomes quasi sempre veneradores de CiU. Aquests "friends" d'en Bush van treure la teoria que els catalans esquerranosos teníem un problema de fons: l'antiamericanisme crònic. Una patologia que ens ho feia veure tot a l'inrevés i que ens abocava, dia sí i dia també, a les manis contra en Bush. Tota aquest gang de l'opinió "nostrada" era capaç de descobrir activitats antiamericanes amb la mateixa diligència que el senador Mc Carthy. Tots els "progres" denunciàvem les massacres de l'Iraq contra gent innocent només per una simple rabieta antiamericana. Ara ens agradaria veure les cares d'aquests cowboys de l'opinió probush. Ara que els d'en Bush s'han fotut una castanya enorme. A ulls dels opinadors de la barretina amb barres i estrelles les recents eleccions al congrés i al senat americà deuen ser una trampa dels antiamericans. Deu ser impossible que la gent civilitzada hagi censurat un patriota com Bush. Vés per on, els antiamericans són els mateixos americans. I comparteixen, amb els catalans, aquest gust estrany per criticar les guerres i defensar la pau. Pobres opinadors de la dreta nostrada! Quin referent els queda, ara? Vladimir Putin?