21.11.06

diari republicà

diari republicà

  • Diari Republicà és atacat pels qui no respecten la democràcia

    Posted: 21 Nov 2006 06:44 AM CST

    Que el Diari Republicà és cada vegada més llegit, ho demostra l’atac que ha rebut aquest migdia per part d’aquells que no creuen en la democràcia. Ahir dimarts vam publicar un article analitzant les dades de l’enquesta que havien respost els nostres lectors, en què una clara majoria (71.1%) es mostrava partidària de l’Entesa, mentre que només una minoria (8.4%) preferia un pacte amb CiU. Arrel d’aquest article, no ens hagués sorprès que les dades haguessin variat lleugerament en un sentit o en l’altre, cosa que seria ben normal. Però no, resulta que en un dia, la percepció dels lectors de Diari Republicà ha canviat, i ara estan majoritàriament en contra de l’Entesa. Com s’explica això? Molt senzill: entre les 13:00h i les 13:30h d’avui dimarts, el comptador de l’enquesta ha passat de 700 a 1.200 vots emesos, comptabilitzant els 500 nous íntegrament a l’opció “Hi estic en contra. Haurien d’haver pactat amb CiU”. Des del Diari Republicà estem molt orgullosos que els adversaris ens dediquin tanta atenció, però els voldríem recomanar que destinin els seus esforços a treballar en positiu, que prou feina tenen. Ja seria hora que no fessin trampes i acceptessin els resultats democràtics, encara que no els agradin.

  • En Mas com un cavall desbocat

    Posted: 21 Nov 2006 05:32 AM CST

    Ningú sap cap on es dirigeix el cavall desbocat d'en Mas. El cas és que l'hàbil Duran no el segueix en aquest viatge. Duran ha estat el primer en assenyalar que el nou president tindrà legitimitat democràtica. En Mas, en canvi, segueix repartint butlles de legitimitat, d'autoritat, de moral. Sembla que en Mas ja no recordi alguns dels passatges de la seva vida política. Com el que va protagonitzar en el temps que volia ser l'hereu de la Generalitat. En aquells dies, ell i el seu equip d'esbirros, van voler forçar Pujol perquè dimitís i li cedís la presidència a en Mas. Autoritat? Legitimitat? Sense oblidar el traje a mida que se li va fer com a "conseller en cap" i que li va permetre aparèixer més vegades per televisió que el propi Pujol.  Més episodis: quan en Mas anà a la Moncloa sense avisar el President de Catalunya i pactant contra el Parlament. Amb tot aquest historial, s'atreveix a parlar de legitimitat o autoritat? En tot cas, els cavalls quan es desboquen no atenen a raons.

  • ERC, més forta que mai segons el CIS

    Posted: 21 Nov 2006 04:55 AM CST

    Durant la passada campanya de les eleccions al Parlament, vam fer evidents les misèries de les enquestes publicades, amb l’única excepció de la del CIS, que era prou ben feta i transparent com per poder refiar-nos-en. Per això, és interessant continuar analitzant els resultats que va donant aquest organisme. Ara acaba d’aparèixer el seu darrer baròmetre d’opinió, que conté una projecció de vot en eleccions espanyoles, i dóna a ERC una estimació d’un 2’8% a nivell estatal. Es tracta del millor resultat des que el CIS fa el seguiment dels republicans, que va començar el gener de 2004, i representa una pujada de 0’7 punts respecte el baròmetre de juliol. Segons aquestes dades, mai abans Esquerra havia estat tant forta en intenció de vot, i s’acosta cada vegada més a una CiU en hores baixes. Si en l’anterior baròmetre la diferència entre CiU i ERC era d’1’1 punts, ara ja es limita a un 0’3%. Si la tendència continua així, en les properes eleccions espanyoles, Esquerra potser haurà de reclamar el títol de “Grup Parlamentari Català” que actualment utilitza CiU amb només 2 escons de diferència.