13.11.06

diari republicà

diari republicà

  • Ara, diarirepublica.bloc.cat

    Posted: 13 Nov 2006 06:46 AM CST

    Degut als canvis introduits al servidor de blocat.com, des d'avui, el Diari Republicà només és accessible a l'adreça diarirepublica.bloc.cat. Aquells que hi entrin amb l'antic domini (diarirepublica.blocat.com) seran redirigits a la pàgina principal de bloc.cat. Us agrairiem que actualitzeu els vostres enllaços.

  • Convergents a la manifestació anti MAT

    Posted: 13 Nov 2006 05:48 AM CST

    Escoltant la crònica que TV3 va fer de la mani anti-MAT de Girona vam poder tenir una sorpresa agradable. Un dels portaveus dels anti-MAT era, precisament, l'alcalde de Vilafant. El Senyor Paulí Fernàndez va instar als partits del nou govern que són contraris a la línia a mantenir les seves posicions. Curiosament el personatge és un convergent "pata negra". En la qüestió de la MAT CiU té dues postures perfectament sincronitzades. Per un costat prediquen, a tort i a dret, la necessitat de fer la interconnexió amb França i per tant de posar en marxa la MAT al preu que sigui. I per un altre costat fan jugar als seus alcaldes i regidors de comarques a que siguin presents en totes les manifestacions anti-mat. CiU busca amb aquesta doble estratègia tensionar el govern per dos costats: el primer a peu de territori agitant la gent dels pobles i fent-se els abanderats de la protesta, i després a peu de catifa oficial queixant-se que el govern no fa res i està dividit en la qüestió. Mentrestant sembla que ningú es pregunti com és que CiU en el tema de la MAT repica campanes i va a la processó a la vegada.

  • L'Avui daura la píldora a Unió: "75 anys d'història impecable"

    Posted: 13 Nov 2006 05:35 AM CST

    L'editorial de l'Avui d'aquest dilluns és una altra contribució a la deriva ciuvergent d'aquest periòdic. El titular més que el d'un diari independent que vulgui travar complicitats amunt i avall- com s'encarrega sempre d'escriure el director- sembla el títol d'una exposició apologètica de la força democratacristiana: "Unió: 75 anys d'història impecable". Certament els democratacristians tenen episodis històrics per sentir-se'n orgullosos: com el cas Carrasco i Formiguera, patriota capturat pels franquistes i afusellat amb el testimoni còmplice de falangistes catalans. Però no tota la història d'Unió és impecable. Sobretot els últims anys de la formació han estat plens d'ombres gruixudes. El cas Treball és d'una magnitud molt important. Igualment el cas Turisme amb un ex alt càrrec mort misteriosament a les Filipines. Unió també ha estat notícia, en moltes ocasions, per les lluites tribals amb Convergència que han acabat amb enfrontaments sucosos. I Unió també té aliances fosques: milita a la Internacional Democracristiana, la mateixa que ha expulsat a un soci fundador- l'EAJ-PNV- i que ha obert les portes als neofatxes del PP o a grups tan estranyament democracristians com els d'en Berlusconi. Per tant, els "75 anys d'història impecable" mereixen moltes consideracions. No et sembla, Vicent?